dimecres, 3 de febrer del 2010

NOTA DE PREMSA

El passat 31 de gener es va constituir La Vilella Alta Decideix, la comissió organitzadora de la consulta sobre la independència al municipi de la Vilella Alta (el Priorat). Aquesta comissió està integrada per veïns i veïnes del nostre municipi, sense exclusió i oberta permanentment, motivats perquè el 25 d'abril de 2010 se celebri la consulta i aquesta sigui tot un èxit de participació.

A la consulta estan convocades totes les persones empadronades al municipi, siguin de la nacionalitat que siguin, i majors de 16 anys perquè, mitjançant el seu vot, puguin expressar-se lliurement davant la pregunta:

"Està d'acord que la nació catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

La consulta compta amb el suport unànime de l'Ajuntament de la Vilella Alta, el qual va aprovar en ple una moció de suport a la mateixa, així com també de les dues entitats del municipi com són l'Associació de Veïns de la Vilella Alta i l'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Vilella Alta.

D'aquesta manera la Vilella Alta se suma a altres municipis que han realitzat aquesta consulta i espera que a la comarca del Priorat altres pobles segueixin aquesta iniciativa. Aquest referèndum, tot i no ser vinculant, ha d'esdevenir una eina a través de la qual el poble democràticament pugui tenir el dret a decidir el futur del nostre país.